1 ــ شناسایی عوامل استرس و از میان برداشتن آن, پذیرفتن مشکلات, آنچنانکه هستند و سازگاری یافتن با مسائلی که قدرت تغییر دادن آنها را نداریم.
2 ــ کسب اطلاعات دقیق تر از وقایع اطراف.
3 ــ اطمینان از سلامت روحی و جسمی با مراجعه به افراد متخصص (گتهی گاهی پرکاری یا کم کاری غدد, کم بود یکی از عناصر و املاح بدن استرس را تشدید می کند).
4 ــ لزوم برنامه ریزی درسی و کارهای فردی و اجتماعی, شب ها زودتر به رختخواب رفتن, صبح ها زودتر از خواب بیدار شدن و خواب کافی و به اندازه.
5 ــ گنجاندن نرمش و ورزش در برنامه روزانه, انجام ورزش های ضد استرس و آرامبخش مانند یوگا, قدم زدن در محیط های آرام, فریاد کشیدن در کوه, بازی و تفریحات سالم, حمام به موقع, تنفس عمیق و انبساط عضلانی, خوردن غذا با آرامش و به مقدار کافی.
6 ــ پیشقدم شدن در کمک به دیگران, مثبت اندیشی و فکر کردن به زیبایی ها و خوبی ها, گوش دادن به موسیقی ملایم و آرام بخش (به خصوص بدون کلام).
7 ــ "نه" گفتن در مقابل خواسته های نابجای دیگران.
8 ــ عدم تکیه بر اخبار نا خوشایند.
9 ــ پرهیز از مصرف تنباکو و سیگار, خودداری از مصرف داروهای محرک جهت بیدار ماندن در شب های امتحان و … (این مواد ابتدا تسکین موقت ایجاد می کنند و به مرور تعادل بدن را به هم زده و زمینه بروز استرس را فراهم می کنند).
10 ــ صحبت کردن با دیگران در مورد مشکلات (با یک فرد که محرم اسرار شماست یا یک مشاور).
اگر با رعایت موارد فوق, استرس کنترل نشد و موجب اختلال هایی شد باید حتما با متخصص روان شناس یا روانپزشک مشورت کرد.
:: موضوعات مرتبط:
<-CategoryName->
:: برچسبها:
<-TagName->